Detail van een epoxyhars geleideroute op een donkere vloer.

Epoxyhars geleideroute

Of het nu in het OV, in de openbare ruimte, de zorg, het onderwijs of de culturele sector is: TG Lining zorgt voor een strakke en esthetische geleideroute van epoxyhars. Slijtvast, duurzaam en zowel binnen als buiten te gebruiken.

Item #2

Geleidelijn

De natuurlijke gidslijn is de basis van een looproute. Geleiden doe je met kunstmatig aangelegde lijnen. Die zijn de basis van een veilige, obstakelvrije route. De geleidelijn moet goed vindbaar zijn en vervolgens met de taststok, restzicht en voeten goed te volgen zijn. De geleidelijn leidt de voetganger naar de gewenste doelen, oriëntatiepunten en herkenningspunten, en van en naar een natuurlijke gidslijn, zoals een obstakelvrije grasrand of muur. 

Waarschuwingsmarkering

Waarschuwen doe je met noppen. De markering waarschuwt de voetganger bij het naderen van een gevaarlijke situatie zoals een trapgat, een afstapje, een oversteekplaats in het (gemotoriseerd) verkeer, of wanneer doorlopen gevaar met zich meebrengt.  

Attentiemarkering

Attendeert de gebruiker op een keuze in de route, zoals een T-splitsing of kruispunt. De markering ziet eruit als een leeg vlak van 600 x 600 mm. Tussen een objectmarkering of waarschuwingsmarkering en een geleidelijn wordt een attentievlak opengehouden van 600 x 300 mm. Je legt op de bestaande ondergrond dus juist niets extra’s aan.

Objectmarkering

Bijzondere informatiepunten in de route markeer je met de objectmarkering. Dit kan bijvoorbeeld een incheckzuil zijn in een ov-terminal, een instapplaats op een bushalte (instapmarkering),  een ophaalpunt in een ziekenhuis, of een object in een museum.

Welke elementen je precies nodig hebt, hangt af van de ruimte die je toegankelijk wilt maken en wat je in de route tegenkomt.

Waarschuwen met noppen

Waarschuwingsmarkering

Bij jou op locatie
Uitvoering op jouw locatie – binnen en buiten – is altijd maatwerk. We kijken samen naar welke toepassing het meest geschikt is in de ruimte om zo de optimale maat, kleur en afmetingen vast te stellen. Ons team komt vervolgens de waarschuwingsmarkering, meestal in combinatie met geleidelijnen, aanleggen.


Bij ons in Heiloo
De door jou aangeleverde betontegels of vormbak bezande klinkers worden door ons team in de werkplaats in Heiloo voorzien van epoxyhars noppen. De kleur van de noppen heeft bij voorkeur een hoog contrast met de kleur van de ondergrond. Standaard kleur is wit (bij benadering RAL 9010/9016) en zwart (RAL 9011). Andere kleuren zijn tegen een meerprijs leverbaar.

Leiden met lijnen

Geleidelijnen

Bij jou op locatie
Uitvoering op jouw locatie – binnen en buiten – is altijd maatwerk. Epoxyhars geleidelijnen kunnen worden aangebracht op vrijwel alle soorten ondergronden. We kijken samen naar welke toepassing het meest geschikt is in de ruimte om zo de optimale maat, kleur en afmetingen vast te stellen. Ons team komt vervolgens de geleidelijnen aanleggen. De geleidelijnen zijn beloopbaar na ongeveer 10 uur bij een verwerkingstemperatuur van circa 10°C of hoger en en hebben geen nabewerking nodig. Door het gebruik van afdekplaten blijven ruimtes toegankelijk voor voetgangers/reizigers, ook tijdens uitvoering van onze werkzaamheden.


Bij ons in Heiloo

De door jou aangeleverde betontegels of vormbak bezande klinkers worden door ons team in de werkplaats in Heiloo voorzien van epoxyhars lijnen (ribbels). De kleur van de lijnen heeft bij voorkeur een hoog contrast met de kleur van de ondergrond. Standaard kleur is wit (bij benadering RAL 9010/9016) en zwart (RAL 9011). Andere kleuren zijn tegen een meerpijs leverbaar. Na een aantal dagen worden de klinkers en tegels opgestapeld en is de vracht klaar voor transport. Jouw stratenmaker legt de route vervolgens in het zandbed aan. Bij je bestelling krijg je een handleiding.

Informeren met profiel

Objectmarkering

Bij ons in Heiloo
Een objectmarkering is niet uitvoerbaar in epoxyhars. Je kunt de epoxyhars geleideroute goed combineren met een klanktegel of klankplaat. Deze klanktegels worden gemaakt in onze werkplaats in Heiloo. De klanktegels zijn beschikbaar in Cortenstaal en in aluminium met een poedercoat-afwerking of een geanodiseerde afwerking. De klanktegels zijn leverbaar in meerdere anodiseertinten. Wij geven je graag advies over welke (contrast)kleuren esthetisch én praktisch toepasbaar zijn in je project.

aluminium-klanktegelplaat-op-bushalte-crop
Logo van TG Lining

Zoeken op deze website

Contact