Trapmarkeringen stip op een trap met drie treden.

Trapmarkeringen

Gemarkeerde traptreden bevorderen de veiligheid. De contrasterende kleur zorgt ervoor dat de traploper meer diepte ervaart; dit voorkomt misstappen. Door de antisliplaag wordt de kans op uitglijden verkleind. Wil je de trap ook veiliger maken voor mensen met een visuele beperking? Leg dan bovenaan het trapgat een waarschuwingsmarkering aan.

Lijn- en stipmarkering

Voorkom vallen!

Bij jou op locatie
In bestaande situaties of bij de productie van de trap hoeft er geen rekening te worden gehouden met het plaatsen van de trapmarkering. De epoxyhars markering wordt achteraf aangebracht op de treden, met sublieme aanhechting en is zeer slijtvast.  Aanpassingen in bestaande trappenhuizen en nieuwbouw is dan ook frequent werk. Uitfrezen van geulen of richels is niet nodig, de epoxyhars markeringen gaan juist een directe verbinding aan met de trede. Met sublieme aanhechting en zeer slijtvast. De markering wordt zowel binnen als buiten door ons geplaatst en is geschikt voor veelvuldig loopverkeer zoals in stations, de industrie, in de buitenruimte en in publieke gebouwen. De TGTM serie wordt vloeibaar verwerkt  door onze ervaren vakmensen.

De trapmarkering is uitvoerbaar conform de regionaal geldende norm. Voldoet o.a. aan ProRail  SPC00216; in gebouwen Handboek Toegankelijkheid; ISO 21542:2021 en in de openbare ruimte CROW Richtlijn Toegankelijkheid. 

Waarschuwingsmarkering

Attentie voor je veiligheid

Bij jou op locatie
Wil je de trap ook geschikt maken voor mensen met een visuele beperking? Dan leg je bovenaan de trap (vanaf bovenaf gezien aan de rechterkant) een waarschuwingsmarkering aan.  Een waarschuwingsmarkering bestaat uit een noppenveld. De noppen zijn goed voelbaar met de voet en stok.

Bestaat de trap uit een of meerdere tussenbordessen? Dan is het van belang om te weten of de leuning doorloopt, of dat de leuning onderbroken wordt. In het laatste geval is ook op het tussenbordes een waarschuwingsmarkering nodig (en eventueel geleidelijnen bij een groot te overbruggen stuk).

Op de video is naast een stipmarkering op de trap, ook een tijdelijke geleideroute zichtbaar van Blinkink-matten.

Logo van TG Lining

Zoeken op deze website

Contact