Waarschuwingsmarkering bovenaan de trap in een duingebied.

Duurzaamheid

Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) is vooral een kwestie van doen. In 2010 heeft TG Lining vanwege groei een nieuw bedrijfspand laten bouwen van prefab beton. Dit duurzame materiaal gaat lang mee en is herbruikbaar. Het pand werd verwarmd met groene energie uit de afvalenergiecentrale in Alkmaar. In 2023 werden zonnepanelen in combinatie met een warmtepompinstallatie geplaatst, waardoor TG Lining haar eigen energie kan opwekken en zelf het pand kan koelen of verwarmen.

Het glasrijke pand heeft weinig kunstlicht nodig, maar daar waar het wel nodig is zijn sensoren met ledverlichting geplaatst. De medewerkers hebben de mogelijkheid om hybride te werken, wat energie en uitstoot vermindert. Afval wordt gescheiden en zoveel mogelijk gerecycled. En TG Lining is overgestapt op hybride auto’s en vrachtwagens die voldoen aan de Euro 6-norm en hebben emissieklasse 6.

Ook in het productieproces is het streven zo duurzaam mogelijk te opereren. Er wordt gebruik gemaakt van duurzame materialen die lang meegaan en weinig onderhoud vergen. Er wordt zo min mogelijk afval geproduceerd door gerecycled of herbruikbaar materiaal te gebruiken.  Zo draagt TG Lining bij aan een circulaire economie, waarin afval de grondstof is voor nieuwe producten.

Naast deze praktische zaken zet TG Lining zich in voor mensen met een visuele beperking. Uiteraard door via de werkzaamheden en met de producten bij te dragen aan inclusieve toegankelijkheid. Maar ook door middel van sponsoring van en donatie aan goede doelen op lokaal en regionaal niveau.

Zeshoekig donkerblauw logo met de tekst duurzame leverancier in witte letters. Linksboven de tekst is een groene bij met lijnen getekend.
Logo van TG Lining

Zoeken op deze website