Persoon die zelf een Blinkink geleideroute aanlegt en de mallen weghaalt waardoor de route goed zichtbaar wordt.

Blinkink geleideroute

Dé doe-het-zelf geleideroute van TG Lining. Je kunt ‘m zelf aanleggen, of samen met ons. De Blinkink materialen zijn solide, duurzaam en van esthetische kwaliteit. Geschikt voor binnen en leverbaar in meerdere mooie, rustig ogende en robuuste materialen. Er is geen droogtijd, dus direct na aanbrengen is de route te gebruiken. Zo is jouw pand, tentoonstelling of evenement in een oogwenk klaar. Staat het materiaal dat je in gedachten hebt er niet bij? Neem contact op en wij kijken met je mee naar de mogelijkheden.

Item #2

Geleidelijn

De natuurlijke gidslijn is de basis van een looproute. Geleiden doe je met kunstmatig aangelegde lijnen. Die zijn de basis van een veilige, obstakelvrije route. De geleidelijn moet goed vindbaar zijn en vervolgens met de taststok, restzicht en voeten goed te volgen zijn. De geleidelijn leidt de voetganger naar de gewenste doelen, oriëntatiepunten en herkenningspunten, en van en naar een natuurlijke gidslijn, zoals een obstakelvrije grasrand of muur. 

Waarschuwingsmarkering

Waarschuwen doe je met noppen. De markering waarschuwt de voetganger bij het naderen van een gevaarlijke situatie zoals een trapgat, een afstapje, een oversteekplaats in het (gemotoriseerd) verkeer, of wanneer doorlopen gevaar met zich meebrengt.  

Attentiemarkering

Attendeert de gebruiker op een keuze in de route, zoals een T-splitsing of kruispunt. De markering ziet eruit als een leeg vlak van 600 x 600 mm. Tussen een objectmarkering of waarschuwingsmarkering en een geleidelijn wordt een attentievlak opengehouden van 600 x 300 mm. Je legt op de bestaande ondergrond dus juist niets extra’s aan.

Objectmarkering

Bijzondere informatiepunten in de route markeer je met de objectmarkering. Dit kan bijvoorbeeld een incheckzuil zijn in een ov-terminal, een instapplaats op een bushalte (instapmarkering),  een ophaalpunt in een ziekenhuis, of een object in een museum.

Welke elementen je precies nodig hebt, hangt af van de ruimte die je toegankelijk wilt maken en wat je in de route tegenkomt.

Waarschuwen met noppen

Blinkink waarschuwingsmarkeringen

Bij jou op locatie
De noppen van Blinkink zijn in verschillende materialen en kleuren leverbaar: Technisch Kunststof, Brons, Messing, RVS en met en zonder antislip-inleg. De noppen moeten voldoende contrasterend zijn met de ondergrond. Bij je bestelling krijg je een handleiding en sjablonen om de noppen zelf aan te leggen. TG Lining kan de noppen ook op jouw locatie aanleggen. Wij houden rekening met toegankelijkheidsnormen, de ruimte en de situatie. Ter plaatse wordt maatwerk geleverd.

Leiden met lijnen

Blinkink geleidelijnen

Bij jou op locatie
De lijnen (ribbels) van Blinkink zijn in verschillende materialen en kleuren leverbaar: technisch kunststof, brons, messing, rvs, met en zonder profiel. Bij je bestelling krijg je een handleiding en sjablonen om de geleidelijnen zelf aan te leggen. De geleidelijnen moeten voldoende contrasterend zijn met de ondergrond. TG Lining kan de geleidelijnen ook op jouw locatie aanleggen. Er wordt dan rekening gehouden met de ruimte en situatie en er wordt ter plaatse maatwerk geleverd. Wij geven je graag tips welke materialen en kleuren esthetisch en praktisch toepasbaar zijn in je project.

Informeren met profiel

Objectmarkering

Bij ons in Heiloo
Een objectmarkering is niet uitvoerbaar met Blinkink. Je kunt de Blinkink route goed combineren met een aluminium klankplaat. Deze vierkante gepoedercoate of geanodiseerde plaat bevestig je op binnen met dubbelzijdig tape aan de vloer. Je hebt de keuze uit een witte plaat, of een witte plaat met zwarte rand eromheen voor extra contrast. De wens is om een plaat te laten contrasteren met de  omliggende vloer. 

Logo van TG Lining

Zoeken op deze website

Contact