Waarschuwingsvlak van grijze noppen bovenaan een trap.

Ons’ Lieve Heer op Solder

Amsterdam

Museum Ons’ Lieve Heer op Solder is een voormalige schuilkerk, gelegen aan de Oudezijds Voorburgwal in Amsterdam. Mensen met een visuele beperking kunnen samen met een metgezel en met de audiotour ‘Samen zie je meer!’ het 17e-eeuwse grachtenpand en de verborgen kerk op zolder ervaren.

Naast loopinstructies en adviezen, bevat de audiotour verhalen over de bewoners en de geschiedenis van het huis, beschrijvingen van het interieur en van bijzondere onderdelen uit de collectie. Ook zijn extra geluiden toegevoegd en worden de zintuigen tast en reuk aangesproken.

TG Lining heeft geleidelijnen door het entreegebouw aangebracht. Dit is in nauwe samenwerkig met het museum gebeurd. Qua vormgeving en stijl bleek op de witte ondergrond een contrasterende lijn in het zwart wel erg ‘’in het oog te springen’’. De mooie rustige lichte omgeving van het entreegebouw vroeg om een subtielere aanpassing en daarom is er een kleurvariant (lichtgrijs) op de standaard Blinkink geleidelijnen (wit en zwart) gemaakt. Deze zit nu standaard in het assortiment.

Project: Museum Ons’ Lieve Heer op Solder
Product: Blinkink geleideroute (BIGL K-16-3 (295 x 16 x 3 mm) en BINOP K-25-4, lichtgrijs)
Ondergrond: gietvloer
Opdrachtgever: Museum Ons’ Lieve Heer op Solder
Plaats: Amsterdam
Jaar: 2022
Website: Museum Ons’ Lieve Heer op Solder
Kijk ook eens hier: Geluid in Zicht (maquette)

Logo van TG Lining

Zoeken op deze website