Neanderthal Museum

Duitsland

Niet ver van de plek waar meer dan 160 jaar geleden de Neanderthaler werd gevonden, bevindt zich vandaag een van de modernste musea van Europa. Het Neanderthal Museum vertelt de geschiedenis van de mensheid, vanaf haar begin, meer dan vier miljoen jaar geleden in de Afrikaanse savannen, tot aan de dag van vandaag. Multimediale toepassingen, geluidsfragmenten, maar ook klassieke media zoals authentieke museumstukken en tekstreaders, geven een levendig beeld van de actuele onderzoeksresultaten uit de archeologie en de paleoantropologie. Het Neanderthal Museum is in de beboste heuvels van Mettmann in Duitsland te vinden.

Het museum is toegankelijk opgezet. Designbureau Inkl.design heeft de vele tactiele kaarten en informatie verzorgd. Het museum biedt voor blinden en slechtzienden een tourapp met bakens en QR-codes, die hen helpt door het museum te navigeren. De app geeft een volledige audiobeschrijving en heeft een app-game voor volwassenen, om op een speelse manier alle kennis op te doen van wat het museum te bieden heeft.

Na een proef in oktober 2019, om te zien of het TG Lining systeem geschikt is voor de (grove) ondergrond van het museum, heeft TG Lining begin 2021 het museum toegankelijk gemaakt voor mensen met een visuele beperking.

copyright foto's: Designbureau Inkl.design 

 

Project: Geleidelijnen en noppenmakeringen Neanderthal Museum

Ondergrond: beton en epoxyhars kiezelondergrond Opdrachtgever: Inkl.design, Agentur für inklusives Design

Plaats: Mettman, Duitsland

Jaar: 2021