Hoekse Lijn

Vlaardingen Oost

De Metropoolregio Rotterdam Den Haag  werkt hard aan de verbetering van het openbaar vervoer. Het project Hoekse Lijn is daarin de komende jaren de grootste investering. Het bestaande tracé tussen Schiedam en Hoek van Holland zal een metamorfose ondergaan: van een gewone spoorlijn naar een moderne metro. Aan het eind van de lijn, in Hoek van Holland, wordt een kleine kilometer nieuw spoor aangelegd met een nieuw station ‘Hoek van Holland Strand’. De gemeente Rotterdam is vanaf  3 december 2014, als subsidieontvanger, opdrachtgever van het project Hoekse Lijn.

In Schiedam sluit de Hoekse Lijn aan op metrolijn B naar Nesselande. Door de koppeling aan het Rotterdamse metronet wordt het hart van Rotterdam via de gemeenten Schiedam, Vlaardingen en Maassluis verbonden met het strand van Hoek van Holland. Na de ombouw stijgt naar verwachting het aantal reizigers op de Hoekse Lijn met circa 40%.

Alle stations zijn of worden door TG Lining voorzien van epoxy geleidelijnen op de perros en stationshallen. Bovendien zijn waarschuwingsmarkeringen bovenaan trappen aangebracht die reizigers attenderen op trapafgangen. Deze waarschuwingsmarkeringen zijn uitgevoerd met epoxyhars noppen in een contrasterende kleur wit.

 

Project: Hoekse Lijn

Ondergrond: Prefab betonplaten met Gian 1 reliëf

Opdrachtgever: Combinatie Stations Hoekse Lijn vof

Plaats: Schiedam, Vlaardingen, Maassluis

Jaar: 2017/2018