Erasmus MC hal met geleideroute van tien ribbels naast elkaar.

Erasmus MC

Rotterdam

TG Lining heeft in het indrukwekkende Erasmus Medisch Centrum (EMC) geleideroutes aangelegd. De geleidelijnen versterken de logische looproutes. Daarnaast is het EMC door deze routes toegankelijk gemaakt voor blinden en slechtzienden. Zij kunnen hierdoor beter hun weg vinden.

22 november 2013 was de officiële opening van fase 1, 450m1 geleideroute. Deze loopt vanaf de hoofdentree naar de verdiepingsvloer en via de backbone richting het Sophia Kinderziekenhuis. In 2017 is het gehele EMC voorzien zijn van geleideroutes.

De geleideroute bestaat uit geleidebanen. Een baan omvat tien contrasterende, witte parallelle lijnen van 1 mm hoog en 10mm breed. Om water en vuil af te voeren, zijn de lijnen onderbroken en zijn ze gemakkelijk schoon te houden. Dit is van groot belang voor ziekenhuizen waar hygiëne codes (HACCP) secuur nageleefd worden. Een ander onderdeel van de geleideroute is de waarschuwingsmarkering. Deze voelbare markering waarschuwen blinden en slechtzienden voor het naderen van een trap.

Dit project is gerealiseerd met de partners Gemeente Rotterdam en EGM Architecten.

Meer weten over de architectuur van het gebouw? Bekijk dan deze pagina van EGM architecten.

Project: Erasmus MC
Product: epoxyhars geleideroute (TGGL 10-E-10-1)
Ondergrond: terrazzo/beton
Opdrachtgever: EGM architecten
Plaats: Rotterdam
Jaar: 2013-2017
Website: Erasmus MC

Logo van TG Lining

Zoeken op deze website