Noord/Zuidlijn

Amsterdam

De Noord/Zuidlijn zal Amsterdam Noord met Amsterdam Zuid verbinden. De metro biedt een alternatief voor de vaak overvolle trams en bussen. In de binnenstad is geen plaats voor nog meer trams en bussen. Onder de grond is wel ruimte. De Noord/Zuidlijn gaat ervoor zorgen dat Amsterdam beter bereikbaar wordt èn blijft. Goede Bereikbaarheid is essentieel voor de economische ontwikkeling van Amsterdam.

De metrolijn zal per dag 121.000 reizigers snel, veilig, en comfortabel dwars door de binnenstad van Amsterdam vervoeren. Overdag zal de nieuwe metrolijn iedere vijf minuten rijden. In de spits om de vier minuten. De rit van noord naar zuid duurt nu nog 31 minuten. Met de komst van de Noord/Zuidlijn wordt de duur van de rit gehalveerd naar 16 minuten.

TG Lining heeft alle stations van De Noord/Zuidlijn toegankelijk mogen maken voor blinden en slechtzienden (t.w. Zuid, Europaplein, De Pijp, Vijzelgracht, Rokin, Centraal Station, Noorderpark, Noord). Zo zijn er geleidelijnen aangebracht op de perrons en stationshallen, waarschuwingsmarkeringen ter plaats van trapafgangen en op sommige stations zijn trappen voorzien van trapmarkeringen t.b.v. een betere diepteaanduiding van treden. Hier krijgt u een impressie van de aanleg van de geleidevoorzieningen op Station Noord.

Project: Noord/Zuidlijn

Ondergrond: Keramische tegels

Opdrachtgever: VIA NZL

Plaats: Amsterdam

Jaar: 2015 - 2018