Met het nieuwe station Arnhem, geopend op 19 november 2015, is Arnhem een icoon rijker. Een uniek gebouw, ontworpen door UN Studio, dat qua architectuur én met zijn gebruiksvriendelijkheid hoge ogen gooit. Architect Ben van Berkel ontwierp een gebouw waarmee hij een feest wilde maken van het vertrek. Een licht en overzichtelijk gebouw dat past in het glooiende landschap van Arnhem en dat er op slimme wijze gebruik van maakt. De reiziger vindt er als vanzelf zijn weg: of het nu van bus naar trein is, of van trein naar fietsenstalling, van parkeergarage naar de binnenstad, van taxi naar trein. In de open maar toch intieme stationshal komen alle vervoersstromen samen, maar loopt niemand elkaar in de weg. Dit wordt nog eens versterkt door de geleideroutes die door TG Lining zijn aangebracht.

Project: Arnhem CS

Ondergrond: Natuursteen

Opdrachtgever: BAM

Plaats: Arnhem

Jaar: 2015