TG lining nieuws

Veilig in eigen achtertuin
17/11/2020

Veilig in eigen achtertuin

Hier doen we het allemaal voor! 

Een bericht van mevrouw van Etten, de oma van Martijn: “Via deze mail wil ik u van harte bedanken voor uw geschenk. En een geschenk is het voor mij,

Wayfinding symbolen aanbrengen op bestratingsmaterialen
22/10/2020

Wayfinding symbolen aanbrengen op bestratingsmaterialen

TG Lining is specialist in geleideroutes voor blinden en slechtzienden. Wij maken geleideroutes op bestaande ondergronden in binnen-en buitenruimten en voorzien bestratingselementen van lijnen en noppen in onze werkplaats. 

De ervaring leert dat onze geleideproducten niet alleen geschikt zijn om blinden en slechtzienden te 'geleiden' of richting te geven in een hoofdroute. De fysieke route helpt eigenlijk iedereen om zijn weg te vinden. 

Zo leiden gekleurde routes bijvoorbeeld naar de kortste looproute van een specifieke afdeling in het ziekenhuis

 

Dijklander Ziekenhuis maakt ruim baan voor blinden en slechtzienden
26/08/2020

Dijklander Ziekenhuis maakt ruim baan voor blinden en slechtzienden

TG Lining doneert Houd de lijn vrij! tegels

Het Dijklander Ziekenhuis in Purmerend heeft deze maand de Houd de lijn vrij!-stoeptegels geplaatst op het buitenterrein van locatie Purmerend. Wim Hoogterp (66), tot zijn pensionering afgelopen juli 27 jaar lang de vaste receptionist van het Dijklander Ziekenhuis, nam hiervoor het initiatief. Wim was jarenlang het gezicht van het ziekenhuis en is zelf blind.

Hoe regel je tijdelijke toegankelijkheid? Met geleidelijnmatten
07/07/2020

Hoe regel je tijdelijke toegankelijkheid? Met geleidelijnmatten

TG Lining verkoopt sinds jaar en dag geleidelijnmatten. Deze rubber matten zijn speciaal ontworpen voor tijdelijke toepassingen. Je kunt er bijvoorbeeld evenementen en festivals toegankelijk mee maken, maar je kunt er ook een geleideroute mee aanpassen tijdens een verbouwing of blokkering van de route. Ben de Wild Productions, een evenementenbedrijf dat onder andere de jaarlijkse ZieZo-beurs voor blinden en slechtzienden organiseert, maakt gebruik van de geleidelijnmatten van TG Lining

De anderhalvemetersamenleving voor blinden en slechtzienden
23/06/2020

De anderhalvemetersamenleving voor blinden en slechtzienden

Houd anderhalve meter afstand, is het devies. Voor mensen die kunnen zien, is dat prima te doen. Maar voor blinden en slechtzienden niet.

In de Volkskrant van 19 mei 2020 vertelt de visueel beperkte Annemarie de Hoogt hoe het voor haar is om te bewegen in de anderhalvemetersamenleving. Het is eigenlijk niet te doen, zegt ze. Puur op gehoor is namelijk niet waar te nemen of iemand zich op anderhalve meter bevindt, met botsingen en irritaties tot gevolg. Veel blinden en slechtzienden gaan hierdoor de deur nauwelijks nog uit. De eenzaamheid onder deze groep neemt daardoor met sprongen toe.

Tags:

Toegankelijke en inclusieve musea in Nederland
22/05/2020

Toegankelijke en inclusieve musea in Nederland

Nederland telt zo’n 400 musea. Veel daarvan zijn steeds meer bezig met toegankelijkheid en inclusie. Audiotours en (rolstoel)toegankelijkheid worden steeds normaler gevonden, geleidehonden mogen mee het museum in en ook geleidelijnen zijn al af en toe te zien.

Wettelijke normen zijn er (nog) niet voor de toegankelijkheid van musea, maar musea hebben wel te maken met de Code Diversiteit en Inclusie. Ook naar het Verdrag handicap 2016, dat als doel heeft de samenleving inclusief te maken, wordt steeds strenger gekeken, zodat de Nederlandse musea steeds beter toegankelijk worden voor bezoekers met een beperking. Een aantal initiatieven, onderzoeken en voorbeelden van toegankelijkheid.

Inclusief ontwerpen en bouwen: het kan!
19/02/2020

Inclusief ontwerpen en bouwen: het kan!

Vanaf 2016 zijn de stations van de Oostlijn in Amsterdam gerenoveerd: de metrolijn van Amsterdam Centraal naar Gein en Gaasperplas.

Architectenbureau GROUP A uit Rotterdam verzorgde het ontwerp van de vernieuwde metrostations. Een van de aandachtspunten was de toegankelijkheid voor mensen met een beperking. Bas Cuppen, architect bij GROUP A, licht toe.

Webwinkel Blinkink: geleideroutes zelf ontwerpen en plaatsen
10/02/2020

Webwinkel Blinkink: geleideroutes zelf ontwerpen en plaatsen

Tijdelijke, semi-permanente en permanente routes voor blinden en slechtzienden voortaan gemakkelijk zelf aanleggen op de vloer.

HEILOO, 4 februari 2020 - TG Lining lanceert Blinkink de eerste online winkel voor alle materialen die je nodig hebt om zélf geleideroutes voor blinden en slechtzienden in te richten. Met Blinkink kun je de toegankelijkheid op een verantwoorde manier garanderen zónder dat je externe expertise nodig hebt. Via de webwinkel zijn onder meer de nieuwe Blinkink-blisters met geleidelijnen en noppen beschikbaar, speciaal ontworpen voor semi-permanente toepassingen.

Kunstwerk Juul Rameau |  Brainport Industries Campus (BIC)
28/11/2019

Kunstwerk Juul Rameau | Brainport Industries Campus (BIC)

Je kunt bij ons terecht voor een grote variatie aan markeringen voor visueel gehandicapten en we hebben veel producten voor fysieke toegankelijkheid. Maar soms krijgen we een telefoontje met een heel interessante vraag vanuit een totaal andere branche: de kunstwereld.

Klanktegels - Mijn hart maakt een sprongetje als ik er een tref
13/11/2019

Klanktegels - Mijn hart maakt een sprongetje als ik er een tref

‘Die klanktegels kun je niet missen’

Ineke Krähe (76) is volledig blind. Ze ervaart de klanktegels van TG Lining als een baken van zekerheid, en hoopt dat ze binnenkort in haar woonplaats Hoorn ook deze tegels zal treffen.